U. J ÅSBRÅTENS DISA kv 2/7 HD:A ED:U

u. Sörombäckens Gamma kv 9/9 HD:A
e. Storoxens Bison kv 3/3 HD:A

E. FIJCH SJCH KARIKA STORM kv 9/10 HD:A ED:U

u. Teerennevan Sini 4/7 HD:A
e.Moposarven Miska 3/4 HD:A

Önskevalp:
http://www.hittaalghund.se/stam_sim.asp?Regnr_H=FI31651/15&Regnr_T=SE38606/2016

Hd index:104 ED:104 inavelk: 0.2

Många bra nedärvare på båda sidor och höga kullvärden bakåt.

Åsbråtens Disa väntar på kollegie och efter det bör hon va färdig SEj(lö)ch. Fattas 1st CK i jaktklassen för Uch. Disa är en hund som jagat från första släpp vid 8 mån. Skällt älg redan vid 4mån när hon stack från gården. Vid året skällde hon 8-10tim nu blir det oftast 15-18tim. Förföljer tills det tar stopp. Mycket högt tempo i skogen. Inte många släpp som det inte står i upptaget.
I Augusti fick hon hoppa in och testas på Björn (aldrig präglad) då min ordinarie ”björnhund” blev sjuk. Det blev 5 släpp på Björn, på 4 av dem gjorde hon bra jobb. 2 av dem sköts på stånd deb en på ensamjobb.

Storm är en jaktstark hane med riktigt bra sök och utmärkta ståndegenskaper. Tar för det mesta upp på första sökturen. Jaga fullt ut redan innan 1års ålder. Färdig finsk och svensk Jch vid 1.5års ålder. CK och cert på utställning. 8st förstapris på 10 starter. Storm kommer ur en väldigt jaktstark kull som för övrigt vann uppfödarkampen 2017 i Finland.
Snabbsprungen, bra skall och duktig på att ställa om älgarna.

 

Säljes till dem som är av intresse att gå jaktprov och utställning.

För mer frågor kontakta David Nilsson 0730845437