Hej!

Bergslagens älghundklubb har i helgen haft sin årsstämma och där valdes en ny ordförande.
Han är en yngling på 55 år, har två döttrar och för tillfället två jämthundar. Jobbar till vardags på räddningstjänsten, tänker ofta att ”en arbetsdag = en bortkastad jakt(provs)dag”, i alla fall under jakt(provs)säsongen.

En del av er vet vem jag är sedan tidigare och en del har aldrig hört talas om mig. Jag köpte min första egna älghund 1991 och med det följde såklart att bli medlem i BÄK, blev snabbt hårt biten av älghundsintresset och det har hållit i sig tills nu och förhoppningsvis ett tag till.
Jag är jaktprovsdomare sedan tidigt 2000-tal och har under en tidigare period suttit med i BÄK’s styrelse ett antal år. Under den nyss avslutade provsäsongen återinträdde jag som fullmäktige och provläsare på östra området.

Jag vill och hoppas att…
Vi på bästa sätt kan företräda våra nuvarande medlemmar och att aktivt jobba för att nå ut till fler älghundsägare och älghundsintresserade som inte ännu är medlemmar.

Vi jobbar vidare på olika sätt med att argumentera för möjligheten att fortsätta med det kulturarv som jakten med hund är, både som lös och i band. Det finns som ni vet en del som har avvikande åsikter kring detta och ju fler klubbmedlemmar vi är desto större möjlighet att påverka får vi.

Vi fortsätter med den väl utvecklade tävlingsverksamheten som finns i klubben, både jaktprov och utställningar. Dock, inget är så bra att det inte kan bli bättre.
Sist men inte minst, vad vill du som medlem. Det är ju ni medlemmar som gör klubben. Har du en idé, något du tycker är dåligt och vill förändra… Hör av dig!

Tack för förtroendet
Mats Sjölander