Med hänvisning till Folkhälsomyndighetens riktlinjer och SKKs beslut om inställandet av alla utställningar fram till 2020-09-30 har Svenska Älghundklubbens styrelse beslutat tillåta start på jaktprov utan utställningsmerit under provsäsongen 2020/2021.

Dispensen från SKK gäller fram till 2021-01-31. I dispensen framgår att start till maximalt tre förstapris tillåts för hund utan utställningsmerit. För erhållande av jaktprovschampionat gäller fastställda championatregler!

Styrelsen har också i samråd med Västernorrlands Älghundklubb beslutat att ställa in 2020 års Älghunds SM. Hundar som redan kvalat in till årets SM eller SM-kval skall ges extra möjlighet till kvalificering till Älghunds SM 2021.

Beroende på lokalklubbarnas varierande kvalificeringsregler blir det upp till varje lokalklubb att bestämma tillvägagångssättet för detta.

Inställandet av SM innebär också att arrangemanget förskjuts vilket innebär Västernorrlands Älghundklubb arrangerar SM 2021.

Mera information kring ovanstående beslut kommer att ges till lokal- och rasklubbarna innan juli månads utgång. För övriga tävlingar som klubbkamper och rasmästerskap hänvisas till SKKs beslut att dessa bör undvikas så länge Folkhälsomyndighetens riktlinjer kvarstår.

Med anledning av ovanstående planeras en ordförandekonferens den 25/6 kl. 18.00. Mötet kommer att hållas med hjälp av Zoom. Inloggningsuppgifter och dagordning skickas ut närmare mötet.

Karl Johan Bergmark

Ordf. SÄK